Hva skal vi ha til middag i dag?

Noe av det vanskeligste med å lage god mat syns jeg er å finne på noe spennende å lage. Jeg har ikke lyst til å bruke timesvis på å lage middag, og jeg har heller ikke lyst til å spise det samme hver eneste dag. Dessuten er kjøkkenet mitt så lite, og jeg har ikke oppvaskmaskin, så derfor har jeg heller ikke lyst til å lage mat som behøver masse utstyr og masse plass.

Jeg er nok bare litt over gjennomsnittet doven. For eksempel har jeg en kaffemaskin som lager kaffe med bare ett trykk på en knapp. Ellers gidder jeg ikke å lage kaffe. Forstår dere problemet mitt?

For å hjelpe meg med å planlegge måltider, har jeg laget en tabell med ting jeg liker. Det aller meste passer jo sammen og blir et godt måltid. Bakte rotgrønnsaker passer for eksempel godt til både kylling, kjøtt og fisk. Et måltid behøver jo ikke alltid ha et navn. Det behøver jo ikke å være en verdenskjent rett hver gang man skal spise. Coq au vin, Boeuf Bourguignon, Får-i-kål osv. For meg kan det begrense fantasien litt. Derfor er jeg ganske fornøyd med tabellen min. Den er ikke fullstendig, det kan tilføres nye ting du liker, eller ta noe bort som du bare ikke kommer til å lage. Uansett, den er der for å hjelpe meg.

Menuplanlægger

Vælg 1 protein, 1-2 grøntsager, 1 stivelse og evt sovs

Protein Grøntsager Stivelse Sovs
Fisk (Torsk, laks, sej, frikadeller, osv) Bagte rodgrøntsager Kogt kartoffel Creme fraiche
Kyllingebryst Tomatsalat m/Feta Ovnbagt kartoffel Remoulade
Kyllingelår Grøntsagspure Kartoffelmos Brun sovs
Oksekød Kålsalat Pasta Bearnaise
Hakket oksekød Bagt Spidskål Ris Hollandaise
Svinekød Kogte grøntsager Bulgur Humus
Hakket svinekød Råkostsalat Cous-Cous Persillesovs
Blandet salat Tortillas Aioli
Vinsovs
Salsa

Jeg har vist skrevet den på dansk… ikke alltid så lett å forbli norsk i Danmark. Men jeg håper alikevell den vil være til hjelp!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s